Πέμπτη

Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο & Ειρήνη στη Λέσβο

5 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία Μάνδρας οργανώνει 5ήμερη προσκυνηματική εκδρομή την Tετάρτη 22 Ιουνίου 2011 στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης και σε άλλα, μεγάλα Προσκυνήματα της νήσου Λέσβου.

...Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλ: 25410 51-449 πατήρ Νικόλαος
Κινητό: 6976 45 47 95 & 6981 406 586

Αναχώρηση: Λιμάνι Καβάλας & Λιμάνι Πειραιά

Τιμή Συμμετοχής: 150 Ευρώ

Από το Γραφείο του
Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία
Μάνδρας-Ξάνθη




Ξεκινάμε από το Λιμάνι της Καβάλας για να φτάσουμε την άλλη μέρα το πρωί στο Λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου μας "καλωσορίζει" στην είσοδο του λιμανιού ο μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Θεράποντα !!
Καλώς Ορίσαμε στο νησί των τόσο πολλών Αγίων...στην όμορφη Λέσβο!!
Πρώτος προορισμός μας η Ιερά Μονή των Νεοφανών και θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης, στη Θερμή της Λέσβου!!



    Μέσα σ' έναν χώρο κατάφυτο από ελιές, τον ευλογημένο αυτό καρπό, βρίσκεται η Ιερά Μονή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, που την επισκεπτόνται μέσα στη διάρκεια του χρόνου χιλιάδες κόσμου, για να καταθέσουν, τον πόνο, τη στεναχώρια, τη δυσκολία τους, αλλά και τη χαρά  και την ευχαριστία τους, προς τους Αγίους της Θερμής με την τόση ζωντανή παρουσία τους μέσα στον πονεμενο κόσμο.
Το Καθολικό της Ιεράς Μονής των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης στη Θερμή της Λέσβου.


Η Τιμία και Πάνσεπτος Κάρα του Αγίου Ραφαήλ. Ευλαβικό προσκύνημα των απανταχού Χριστιανών, που με πίστη προσέρχονται στην Ιερά Μονή και επικαλούνται τη χάρη του Αγίου.


Δεύτερο Προσκήνυμα η Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μανταμάδου. Μέσα στην ομορφιά της φύσης και τη Χάρη του Θεού βρίσκεται το Μοναστήρι του Ταξιάρχη!


Στην είσοδο της Ιεράς Μονής ο Ταξιάρχης σεπτός και μεγαλόπρεπος, καλωσορίζει τους ευλαβείς προσκυνητές. Η Εικόνα αυτή είναι θαυματουργή. Ευλαβείς κάτοικοι του χωριού διηγούνται αμέτρητα θαύματα, όπως και την απουσία αυτής της Εικόνας του Ταξιάρχη σε δύσκολες  περιόδους της Ιστορίας του έθνους μας. Ο Ταξιάρχης τρέχει να συνδράμει και να προστατεύσει όσους με πίστη τον επικαλούνται και επανέρχεται στη θέση που τον βλέπουμε όταν τελειώσει η αποστολή του. Θα γίνει παράκληση, κατά την επίσκεψη μας στη σεπτή θαυματουργική εικόνα του.
Εισερχόμαστε στο εσωτερικό τησ Ιεράς Μονής του Ταξιάρχη Μανταμάδου.
Η Ανάγλυφη εικόνα του Ταξιάρχη, κατασκευασμένη από πηλό και αίμα των μοναχών της Μονής, που σφαγιάστηκαν. Θα ακούσουμε εκεί το Θαυμαστό Ιστορικό του Θαυματουργού Ταξιάρχη.
Η γραφική Αγιάσος με την όμορφη ιστορία της, είναι ο επόμενος προορισμός μας. Όμορφη, γραφική, παραδοσιακή, με τα καλντερίμια και τα στενάκια της μας εισαγάγει σε μια άλλη εποχή...


Ονομαστή είναι η Αγιάσος για τα κεραμικά της, όπως και για τους εξαιρετικούς τεχνίτες ξυλογλυπτικής, που διαθέτει. Δείγματα της όμορφης δουλειάς τους εκτείθενται στα γραφικά μαγαζάκια, που ο επισκέπτης διέρχεται ανηφορίζοντας προς την Παναγία της Αγιάσου.
Η Ιερά Μονή της Παναγίας της Αγιάσου, στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού.


Η Θαυματουργή Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, Θασαύρισμα της Ιεράς Μονής από τον 6ο μ.Χ. αιώνα.


Μόλυβος...Ο Τουριστικός προορισμός του νησιού...Όμορφη πόλη, γραφική, με μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, προσδίδει γοητεία, χρώμα και ευχαρίστηση στον επισκέπτη της.



Η Παναγία της Πέτρας. Εντυπωσιακό Μοναστήρι κτισμένο πάνω σε βράχο.
365 σκαλοπάτια πρέπει να ανεβεί κάποιος για να καταθέσει ευλαβικό προσκύνημα στην Υπεραγία Θεοτόκο της Πέτρας!!

Ιερά Μονή Λειμώνος. Παλαιό Μοναστήρι με τρανή ιστορία!!

Περιφερειακά της Ιεράς Μονής Λειμώνος κτίζονται Εκκλησάκια,
ευλαβική προσφορά στους Αγίους μας



Επόμενος Προορισμός μας η Ιερά Μονή της Παναγίας Μυρσινιώτισσας.



Η σεπτή Μονή της Παναγίας Μυρσινιώτισσας.



Θεόφιλος...ο Μεγάλος ζωγράφος της Λέσβου!!
Το Μουσείου του Θεόφιλου όπου φυλάσσονται έργα του. Η επίσκεψη στο μουσείο προσφέρει ένα απολαυστικό ταξίδι στο χώρο της Τέχνης...για τους φιλότεχνους...

Ένα από τα χαρακτηριστικά έργα του Μεγάλου Ζωγράφου της Μυτιλήνης.



6 χιλιόμετρα Νότια της Μυτιλήνης θα συναντήσουμε τον οικισμό Καγιάνι, γνωστό για το φυσικό κάλος του, αλλά και για τον Ταξιάρχη!!



 Η Ιερός Ναός του Ταξιάρχη στο Καγιάνι.



Πανοραμική Θέα του οικισμού Καγιάνι, όπου στο κέντρο του δεσπόζει ο Ταξιάρχης!!


Δόθηκε μία μικρή γεύση από το πρόγραμμα του προσκυνήματος μας...
ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ !!